Online dating – een chat gesprek houden wat moet je wel en niet doen.

De meeste mensen hebben meer zelfvertrouwen wanneer zij niet gezien worden en kunnen praten via een medium als een online chat of mobiele chat applicatie. Tegenwoordig is bijna iedereen in het bezit van een facebook account, en ook whatsapp is een bekend chat medium dat veel wordt gebruikt. Daarnaast bieden veel dating websites de mogelijkheid om te chatten. Daarom is het handig om de onderstaande chat-regels in acht te nemen zodat de kans op een succesvolle date wordt vergroot.

Chat date tips

  • Hoewel het erg verleidelijk is, raden we toch aan om niet te veel te bluffen via de chat. Dit kan al vrij snel 'cocky' overkomen. Tevens kan het problemen in de toekomst opleveren. Wanneer je vertelt dat je erg gespierd bent, en je bent dit in werkelijkheid niet, dan zal dit absoluut een afknapper zijn wanneer de vrouw in kwestie je uiteindelijk te zien krijgt.
  • Spreek dan over gewone zaken en toon interesse. Ga niet oversekst reageren op elk berichtje. Valt er een stilte? Geen probleem: maar ga in ieder geval niet allerlei onzin uitkramen. Een goede oplossing om een stilte weg te krijgen, is door een vraag te stellen. Vaak is de andere persoon eerder geneigd om te antwoorden op een vraag dan op een willekeurige opmerking. Tevens getuigt het stellen van een vraag van interesse. Let wel op dat je er geen ondervraging van maakt, daardoor gaat je date zich alleen maar ongemakkelijk voelen.
  • Gooi niet meteen je hele levensverhaal op de chat. Blijf enigszins mysterieus door niet meteen een open boek te zijn. Laat telkens een klein beetje informatie los, zodat ze nieuwsgierig wordt.

Hard to get? Niet op de chat!

Er zijn genoeg meiden die in real life niet echt interesse tonen en hard-to-get spelen. Maar je zult zien dat ze een stuk milder zijn via het internet omdat ze gewoonweg zelf ook op zoek zijn naar een leuke man. Daarnaast is het internet minder confronterend omdat ze kunnen nadenken over elke zin die ze neerzetten. Daardoor voelt iedereen zich beter op zijn gemak.